A hírös városból sem jönne haza üres kézzel a Kosársuli

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. december 07.
 
 
A hírös városból sem jönne haza üres kézzel a Kosársuli

Kemény meccs vár a fiatalok ellen Tóth Tamás csapatára. 

Kéthetes szünetet követően, december 8-án, szombaton 18 óra 30 perckor a KTE-Duna Aszfalt U23 otthonában lép pályára a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának már a 11. fordulóját rendezik. 

Tóth Tamás együttese második helyen áll a bajnokságban, és a Messzi István Sportcsarnokba is a győzelemért utazunk. Ehhez a kecskemétieknek is lesz azonban egy-két szavuk. A lilák 4-7-es mérleggel a 9. pozíciót foglalják el jelenleg a tabellán, eddig a Sopront (2x), az Újpestet és a Tiszaújvárost győzték le. Hazai mérlegük 3 győzelem - 2 vereség. Legutóbbi három meccsüket viszont zsinórban nyerték!!

A keretüket tekintve a legidősebb játékosuk 21 éves, többen az NB I-es felnőttcsapatnál készülnek. Vezetőedzőjük az a Váradi Kornél, akit a magyar kosárlabda kedvelőinek nem nagyon kell bemutatni: korábban válogatott volt, majd sérülése után nagyon fiatalon visszavonult, azóta pedig több NB I-es csapatnál is megfordult trénerként.

Tóth TamásNehéz időszakon vagyunk túl, mert az elmúlt hetekben több sajnálatos sérülés hátráltatta a munkánkat az edzéseken, így más rotációval hoztunk le az elmúlt három bajnokit hibátlan mérleggel. Ahogy a három sérültünk felépült és elkezdték a munkát, sajnos a héten Kovács József bokája ment ki csúnyán, rá egy darabig nem számíthatok, pedig az elmúlt meccseken kezdőjátékosként komoly szerepe volt a győzelmekben, stabilitást hozott a játékunkba. Kelemen Balázs lebetegedett, csak a mérkőzés előtt derül ki, milyen állapotban van.  Amilyen jól jött a kéthetes szünet nekünk a sorsolásunkból fakadóan, annyira veszélyes is lehet ez, mert az ellenfelünknek addig három bajnokija is volt, így ők talán jobban formában vannak. 

Kecskeméten ismét egy kiélezett derbire készülünk. Hosszú évek óta komoly szakmai munka folyik Kecskeméten és nagy céljaik vannak az Akadémiával, nem véletlenül indultak el a B-csoportban is az idén. A kezdőötösük bárki ellen felveszi a versenyt a mezőnyben, de talán a kispadjuk pillanatnyilag picit rövidebb a miénknél, így ott is szeretnénk fogást találni rajtuk. Több meccsüket megnéztem már, felkészülünk belőlük és szeretnénk a mi játékunkat rájuk erőltetni.
Maximális koncentrációt és hozzáállást várok el a csapatomtól és akkor van esélyünk újabb értékes győzelmet aratnunk idegenben.

Reméljük, hogy az utóbbi hetek vásárhelyi lendülete nem hagy alább, és ismét győztesen hagyjuk el majd a pályát!

 

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top