Fontos pontokat szerzett a HFC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. március 26.
 
 
Fontos pontokat szerzett a HFC

Vasárnap zsinórban harmadik megyei NB III-as derbijét vívta a Hódmezővásárhelyi FC. Ez alkalommal a SZEOL SC-vel mérkőztek a kék-sárgák.

Fontos pontok… persze, hiszen minden pont fontos… Az viszont tény, hogy a Vásárhelynek nagyot kell mennie tavasszal a labdarúgó NB III-ban, hogy biztos legyen a bennmaradás. Az viszont be kell vallani, hogy a SZEOL SC ellen talán nem a Szűcs-legények számítottak az esélyesnek. A tabellán meglehetősen nagy a szakadék a két gárda között, a szegediek pedig ebből fakadóan alapvetően is kevés meccset vesztettek el. Igaz hozzá kell tenni, hogy veretlenségüket csak hazai pályán őrzik, 9 meccsen 8 győzelem és 1 döntetlen, igazi oroszlánbarlang az övék. Idegenben viszont 3-1-5 volt a HFC elleni meccset megelőzően a mérlegük.

Azt lehetett sejteni, hogy a tabellára a hazaiak fittyet hánynak majd és teljes erőbedobással igyekeznek legalább pontot csenni, de inkább megnyerni a találkozót. Szükségesnek is tűnt ez, hiszen a Makó derbin nem sikerült pontot szerezni, amivel nagyon felzárkóztak a hagymavárosaik a kiesés ellen folytatott küzdelemben.

Jó iramban kezdődött a találkozó, 4 perc után pedig gól is született. Péter Antalnak sikerült bevennie fejjel Bordás kapuját, viszont az asszisztens már lest jelzett, maradt a 0-0. A SZEOL SC ezzel ébresztőt fújt, ami nem sikerült magyar focistának a kazahok ellen, az összejött a vásárhelyi focistáknak a szomszédváriak ellen. Javarészt a mezőnyben zajlott a játék, igaz mindkét oldalon akadt a szélen vezényelt támadások, amelyek az esetek többségében maximum óvatosan emelték meg a közönség pulzusszámát. A 30. perc környékén mondjuk a vásárhelyi publikum egy kicsit felhangosodott. Szemüvegvásárlásra biztatták a játékvezetői hármast, lévén, hogy Kökény Tamás labdát kapott a tizenhatoson belül, majd összecsuklott, úgy tűnt nem előrehozott április elsejét tartva bolondozik. Mindenesetre Antal játékvezető továbbot intett és neki lett igaza.

A félidő legkomolyabb helyzete a SZEOL-é volt. Lévai passza után Tomisic tudott fejelni, Bordás pedig nagyot nyújtózkodva mentett.

A fordulás után a játék képe nem sokat változott, lehetett érezni, hogy valószínűleg egyetlen talált gól dönthet a meccsen. Erre pedig voltaképpen mindkét oldalon megvolt a sansz, veszélyes pillanatok itt és ott is voltak.

A 68. percben aztán Koncz Adrián volt meglehetősen vehemens, az alapvonalnál szerzett labdát, ráadásul Prokop Rotislav is kint volt a kapujából, Koncz előle is labdát lopott és középre tudott passzolni, ahol Rácz Dezső robbant be és büntetett.

20 perce maradt a SZEOL-nak, hogy valamit kezdjen a helyzettel. 20 perce pedig a HFC-nek, hogy megőrizze az előnyt, esetleg rárúgjon egyet. Alig 10 perc múlva Grünvald járt közel a szegediek részéről az egyenlítéshez, próbálkozása nem sokkal, de célt tévesztett. Igyekezett nyomni a SZEOL, de a vásárhelyi védelem állta a sarat.

A hosszabbítás perceiben már ott tartott a dolog, hogy Prokop Rotislav egy indításra lecsapva indult a középpálya felé. A kapus egészen a kezdőkörig eljutott, ahol Szilágyival sikerült összeakaszkodni, amire rögvest felpattant mindkét kispad, de a pályán lévők is igyekeztek igazságot osztani. Ez a feladat végül Antal Péterre maradt, aki egy-egy sárgalappal igyekezett lehűteni a kedélyeket, majd véget is vetett a találkozónak.

Ezzel a Hódmezővásárhely második tavaszi győzelmet szerezte otthon és habár még csak két meccset játszottak otthon a kék-sárgák, de őrzik veretlenségüket. Hátha a városi stadion is tavasszal oroszlánbarlanggá változik.

NB III Közép csoport, 20. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – SZEOL SC 1-0 (0-0)

HFC: Bordás, Füredi, Szilágyi, Koncz, Pataki, Szántó, Kökény, Szabó M., Prasler, Rácz, Varga
Cserék: Filipánics, Tóth, Benke, Szabó D., Mátó, Gyüre, Bartyik N.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

SZEOL: Prokop, Rácz, Grünvald, Lévai, Beretka, Tomisic, Ondrejó, Forró, Kéri, Maksimovic, Péter
Cserék: Kormányos, Rabatin, Buzási, Gönczö, Benkő, Leindler
Vezetőedző: Siha Zsolt

Gólszerző: Rácz Dezső (69.)

HFC-SZEOL SC


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top