HSÚVC-Hód Úszó-fúzió: íme, a legfrissebb hírek

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. február 23.
 
 
HSÚVC-Hód Úszó-fúzió: íme, a legfrissebb hírek

Közgyűlést tartott a HSÚVC a Gyarmati Dezső Sportuszodában. 

 

Közgyűlést tartott február 23-án, pénteken a Gyarmati Dezső Sportuszodában a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vízilabda Club.

Az összejövetelre meghívást kapott a Hód Úszó SE elnöksége és tagsága is, ennek megfelelően néhányan képviseltették magukat az egyesületből az eseményen, amelyet Kenéz László, a HSÚVC elnöke tiszteletettel köszönt. A két klub fúziója hónapok óta lázban tartja a várost, a napirendi pontok közül így fontos szerepet töltött be az, hogy mik a legfrissebb hírek az üggyel kapcsolatosan.

Kenéz László szavaiból kiderült: annak ellenére, hogy a Hód Úszó SE több javaslatot is kapott a fúzióra, emellett a HSÚVC komolyan gondolja az egyesülést, és céljuk, hogy teljes összhangban legyenek a város sportkoncepciójával, jelenleg szünetelnek a tárgyalások - amennyiben létrejönne az egyezség, az leghamarabb július 1-jével történne meg. Az elnök elmondta, az egybeolvadáshoz a tárgyalásokon, egyeztetéseken felül a jogi folyamatok rendezése, majd hitelesítése, az új alapszabályok lefektetése, a Magyar Úszó Szövetséghez való bejegyeztetés, a 2017-es pénzügyi mérlegek teljes lezárása, illetőleg a HSÚVC és a Hód Úszó SE tagjainak háromnegyedes többségi szavazása szükségeltetik. 

Ahogy Bán Sándor mesteredző fogalmazott: a legfontosabb, hogy ha megtörténik a fúzió, az a gyerekek, az ő fejlődésük, edzettségük, versenyeztetésük érdekében, egységesen történjen. Külső szemlélőként reménykedhetünk abban, a kissé kiéleződött helyzet hamarosan rendeződhet, hisz - ahogy az a közgyűlésen is elhangzott - mindkét egyesületet a jószándék vezérli. 

 

A további napirendi pontok között szerepelt még az alapszabály módosítása, valamint a beszámolók elfogadása. A HSÚVC elnökségét a változtatás értelmében az eddigi hat fő helyett hét fogja alkotni: Fehér Zsolt lemondott tagságáról, elfogadta azonban a felkérést Bán Sándor és Dr. Grezsa István kormánybiztos. A közgyűlés mindkettejük jelölését megerősítette. 

A HSÚVC - amely 2017-et az ország 13. legeredményesebb úszóklubjaként zárta - a jövő héten Győrött és Kecskeméten képviselteti magát rangos versenyeken, majd gőzerővel készül, hisz március 28. és 31. között felnőtt országos bajnokságot rendeznek Debrecenben. 

 

Fotó: hodfurdo.hu


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top