Ismét nyert és vezeti a bajnokságot a Kosársuli!

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. november 25.
 
 
Ismét nyert és vezeti a bajnokságot a Kosársuli!

Ezúttal az Eger volt a soron következő "áldozat". 

Az EKE Eger KOK csapatát fogadta a Vásárhelyi Kosársuli szombat este a Hódtói Sportcsarnokban. Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában - ahogy azt már az idényben megszokhattuk - nincs könnyű meccs, és ez most is bebizonyosodott. Szerencsére azonban az is jellemző a szezonra, hogy a Vásárhelyi Kosársulinak olyan harmadik negyede van, amilyen talán egyik másik együttesnek sincs a mezőnyben. Ezt pedig ezúttal a Heves megyeiek tapasztalhatták meg saját bőrükön.

Jól indult a találkozó hazai szempontból, a szépszámú nézősereg Vas Péter és Molnár Bence pontjainak örülhetett az első perc után. "Ma is lazán nyerünk!" - hangzottak egy szurkolói szavai a lelátón, ám az egrieknek volt ehhez egy-két hozzáfűzni valójuk. Mészáros Bencének minden dobása ült, három triplája rengette meg a gyűrűt sikeresen, s bár fej-fej mellett tudtuk tartani a lépést a lendületes vendégjátékkal, néha valóban elbizonytalanodott a publikum.

 Aztán 30-38-nál sorrendben Bálint, Pavlovic, Béres és Vas szerzett két pontot, amivel egy csapásra elfogyott az egriek csendben nővő fórja. Időt kértek a kékmezesek, hogy aztán Molnár Bence egy szép triplával lenyugtassa a kedélyeket.

 Varga Imre zsákolásának hála még mindig vendégvezetés (43-44) állt az eredményjelzőn a szünetben, hogy aztán a harmadik negyedben megint picit megijedjünk, majd felocsúdjunk. Máté kosarával már héttel ment az Eger, majd jött az a gát feltörése, amit ezúttal Kovács triplája jelentett. A pontatlanságokat és az addigi hibákat kijavítva, extra üzemmódba átkapcsolva, nagyszerű csapatmunkával előbb egyenlítettünk, majd elhúztunk, a játékrész végén pedig Vas és Molnár hármasaival jóformán eldöntöttük a meccs sorsát.

 68-56-ról – bármennyire is kapartak és akartak a vendégek – senki és semmi nem vehette el a győzelmet a Kosársulitól, a végjátékban ráadásul a remek támadójáték koronázásaként a sárgamezesek még kicsit megszórták magukat. Az álmoskás kezdést felváltotta a lendületes, friss, energikus befejezés, amely 88-73-as végeredményt képezett: valóban összejött a nézőtéri jóslat, megnyertük a derbit, és pillanatnyilag vezetjük a tabellát!

 NB I/B Zöld csoport, 10. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-EKE Eger KOK 88-73 (19-22, 24-22, 25-12, 20-17)
Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Gelencsér, Maár, Borgula

Kosársuli: MOLNÁR 25/9, Kovács 3/3, Béres 9/3, Bálint 8, Vas 22/6,
Csere: Kelemen -, PAVLOVIC 13, Varga 6, Börcsök -, Perák 2.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 Eger: MÉSZÁROS 21/15, Megyes -, Szicsák 6, Máté 14, VARGA 17,
Csere: Pomázi -, Papp 6, Kiss 4/3, Ungi 5/3, Steier -, Beák -, Veres -.
Vezetőedző: Váczi Péter

 Tóth Tamás: „A várakozásaimnak megfelelően kőkemény meccset vívtunk a jól felkészített Eger ellen. Az első félidőben közel 60%-kal dobtak, míg mi túl sok hibát vétettünk védekezésben. A harmadik negyedben extrát játszottunk, végül ez jelentette a különbséget. Férfias küzdelem volt, gratulálok mindkét csapatnak!”

Váczi Péter: „Huszonöt percig játszottunk azon a minőségen, ami a győzelemhez kellett volna. Utána fölénk nőtt a Vásárhely és megérdemelten győzött.”

 U20-as csapatunk hosszú idő után ismét diadalmaskodott, ráadásul nem is akárhogy! Az összecsapás utolsó bő tíz percében egyszerűen állva hagyták az egrieket, és egy egészen szemkápráztató 35-10-es utolsó negyeddel tették fel a pontot az i-re. A 105-71-es sikerből Domján Ferenc és Béres Nándor klasszis teljesítményt nyújtott, de az együttes összes tagja dicséretet érdemel. Soha rosszabbat!

 Legközelebb december 8-án, szombaton 18.30 órától a sereghajtó KTE-Duna Aszfalt vendégeként lép pályára a Kosársuli.

 

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top