Makón játszhatja hazai meccseit a HFC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. július 25.
 
 
Makón játszhatja hazai meccseit a HFC

A fedett lelátó hiányában úgy tűnik, hogy a Hódmezővásárhelyi FC Makón lesz kénytelen lejátszani az NB III-as hazai mérkőzéseit.

Július 24-én szurkolói ankétot rendezett a Hódmezővásárhelyi Futball Club a városi stadion klubhelyiségében. A rendezvényen több más mellett az is szóba került, hogy az egyesület NB III-as felnőtt csapata minden bizonnyal Makón játszhatja majd hazai mérkőzéseit a heteken belül induló új szezonban. A Magyar Labdarúgó Szövetség a fedett lelátó hiányában nem engedélyezi az NB III-as felnőtt mérkőzéseket a városi stadionban, így most minden jel arra mutatat, hogy a Rákosmente KSK elleni augusztus 4-ei bajnoki rajton, Makón meccselnek a vásárhelyiek.

Horváth Zoltán, a klub elnöke elmondta, hogy mind a HFC vezetése, mind pedig a város polgármestere és országgyűlési képviselője is igyekszik elérni az MLSZ-nél, hogy a mérkőzések a lelátó hiányának ellenére is Vásárhelyen legyenek. Amennyiben mégis Makóra kényszerül a csapat, akkor az ottani HFC meccsek a vásárhelyi lakcímkártyával rendelkezők részére ingyenesen látogathatóak lesznek. A vendégszurkolóktól és a makói kilátogatóktól azonban ez esetben is belépőt szednek, hiszen a klub pályabérleti díjat kell, hogy fizessen.

Az ankéton a szurkolói busz ötlete is felmerült, amitől a klub nem zárkózik el. Amennyiben adott esetben a szimpatizánsok részéről felmerül ilyen jellegű kérés, akkor a HFC vezetősége igyekszik ebben segítséget nyújtani.

Ezzel együtt Horváth Zoltán klub elnök arról is beszámolt, hogy a fedett lelátó építése a közeljövőben jó eséllyel megkezdődhet.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadta a kiviteli terveket és a költségvetést is. Jelen állás szerint a társasági adótámogatásból és az önkormányzati önerőből, mintegy bruttó 270-280 millió forintból valósulhat meg a beruházás. Ennek a költségnek 70 százaléka TAO-támogatás, 30 százaléka pedig önkormányzati önerő, a beruházó a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány. A társasági adótámogatás jelentős része már rendelkezésre áll, az MLSZ elkülönített bankszámláján van a pénz, még 50 millió forint TAO-támogatásra van szükségünk, jelenleg is dolgozunk azon, hogy megtaláljuk azokat a cégeket, akik rendelkeznek ilyen jellegű kapacitással. Illetőleg Hódmezővásárhely közgyűlése nagyon bölcsen jóváhagyta az önrészt és biztos vagyok benne, hogy ezt az alapítvány rendelkezésére bocsátják és nem lesz semmi akadálya annak, hogy ez a beruházás ősszel megvalósuljon” – nyilatkozta a HFC elnöke.

 A tervek szerint a héten meghirdetik a közbeszerzést, és ha minden jól megy, akkor egy hónap alatt ez a folyamat lezárulhat, szeptember elején pedig a kiválasztott kivitelezővel megtörténhet a szerződéskötés. Ezt követően, ha az időjárás is lehetővé teszi, akkor 3 hónap alatt megvalósulhat a beruházás és tavasszal mindenképpen hazai pályán játszhat a HFC.

„Ahhoz, hogy a beruházás megvalósuljon, három dolog kell. Egy sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása, másrészt a maradék 50 millió forintos TAO-támogatás megszerzése és az önkormányzati önerő biztosítása. Ha ezek megvalósulnak, akkor a tavaszi szezonban egészen biztosan hazai pályán játszhat a HFC, mert megvalósul a fedett lelátó” – mondta Horváth Zoltán.

A Hódmezővásárhelyi FC NB III-as felnőtt csapata a tavalyi megszokottal eltérően az új szezonban javarészt szombaton játszaná hazai mérkőzéseit.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top