Nem rózsásak a HFC kilátása, de a cél a győzelem

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 03.
 
 
Nem rózsásak a HFC kilátása, de a cél a győzelem

A hétvégén rajtol az NB III-as labdarúgó szezon, a Hódmezővásárhelyi FC a Rákosmente ellen kezd. A kék-sárgák azonban egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben.

Július óta gőzerővel készül az NB III-as rajtra a Hódmezővásárhelyi FC felnőtt csapata. Akkor derült ki, hogy Szűcs Róbert tanítványai a visszalépések miatt megőrizhetik harmadosztályú tagságukat. Az egyesület vezetősége azonban ennek ellenére sem akart visszalépni a korábban meghirdetett koncepcióváltástól. Ennek értelmében a vásárhelyi játékosokat, a klub sajátnevelésű fiatal tehetségeit küldik pályára az új szezonban.

A megyei első osztályban ez akár nyerő taktika is lehetett volna. A 2017-2018-as szezonban ugyanis a fiatalokból álló gárda a negyedik helyet csípte el a megyeegyben, ráadásul jó ideig a végső sikerért is harcban álltak a Bacsa-Vinnai tanítványok. Az itt maradt NB III-as játékosokkal együtt jó eséllyel a Csongrád megyei I. osztály bajnokesélyese lett volna a gárda.

A klub azonban a visszalépések után úgy döntött él az NB III-as indulás lehetőségével, a játékoskeret java azonban továbbra is a vásárhelyi srácokra épül. Ennek fényében valóban csak néhány vidéki játékos érkezett a csapatba, akiket nem vaskos borítékokkal, hanem a foci melletti munkalehetőségek megteremtésével segít az egyesület.

Sokan távoztak, több mint 15 játékos hagyta el a gárdát, az előző szezonbeli NB III-as gárdából Mezei Olivér, Huszár Gergő, Rácz Dezső, Koncz Adrián, Szabó Márk, Komáromi András, Tóth József és Bartyik Norbert maradt Vásárhelyen. Melléjük lépett fel a HFC-fakóból Bartyik Roland, Bódai Dániel, Bürgés Balázs, Darida Ádám, Gyüre Levente, Jankelic Iván és Kandó Zsombor, akik közül néhányan már az előző félévben is csereként olykor lehetőséget kaptak.

 

Végül pedig érdemes az új igazolásokkal is foglalkoznunk. Geiger Norbert az előző szezont Méhkeréken töltötte, korábban viszont a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatánál a második vonalban is játszott. Szintén Méhkerékről jött Vásárhelyre, pontosabban haza, Szabó Csaba. Vass András pedig szintén a Békés megyeiktől érkezett.

Hrabovszki Zoltán is Vásárhelyre igazolt, ő egy szezonnal korábban a Mórahalom gárdáját erősítette, ahogy Krnács Richárd kapus is.

Katona György vásárhelyi nevelésű játékos, aki több szezonon keresztül a HFC színeiben futballozott korosztályosként, most visszatér a klubhoz. Kecskeméti László szintén vásárhelyi nevelésű futballista – U14-esként a 20123-2014-es szezonban 29-en meccsen 29 gólt szerzett, a Honvéd Akadémiára került ezt követően, onnét igazol most ismét Vásárhelyre. Varga Gábor pedig mondhatni szintén zenész, ő is HFC nevelés, most Szolnokról költözik vissza a megyébe. Kovács Zsolt pedig a Gyirmót FC-től érkezett.

A csapat ugye alapvetően a megyei I. osztályra készült, ennek fényében történt meg az edzőmeccsek lekötése is – így a Vásárhely javarészt megyei élvonalbeli ellenfelekkel szemben gyakorolt, az NB III viszont más kávéház, másként alakulhatnak a mérkőzések.

„Ez most ugrás lesz az ismeretlenbe, ugyanis komolyabb ellenféllel nem nagyon játszottunk a felkészülés során, illetve csak az első meccsen a Szeged 2011 ellen, így viszont szinte körülbelül sem tudjuk, hogy mire leszünk képesek. A célunk egyértelműen a biztos bennmaradás, ahogy számolgattuk kollégáimmal 18 pontnak már örülnénk a téli szünetig” – fogalmazott Szűcs Róbert vezetőedző.

A Rákosmente KSK elleni első meccs nem ígérkezik könnyűnek – habár a fővárosiak az előző idényben a kiesés ellen küzdöttek, úgy tudni sikerült erősíteniük. Vélhetően az sem kedvez a HFC-nek, hogy habár „hazai” meccset játszik, mégis Makón lesz a mérkőzés, de sajnos sérültekből sincs hiány.

„A probléma, hogy amúgy is kevesen vagyunk, sok a fiatal, most bejött még néhány sérülés is a végén. Krnács Richárd az első számú kapusunk a szerdai edzésen megsérült, így vélhetően vele sem tudok számolni, úgy hogy a kapuban már biztos, hogy olyan fiatalember fog állni, aki NB III-ban még soha életében nem védett – de ezt vállaltuk, hogy helyi játékosokkal, fiatalokkal elindulunk, ehhez mérten kell a célokat is igazítani. Hrabovszkinak is megroppant a térde, aki fontos láncszem lenne, de benne van, hogy ő rá sem tudok számítani. Biztosnak tűnik, hogy 2-3-4 helyi fiatal életében először pályára fog lépni az NB III-ban. Nem lesz könnyű a Rákosmente ellen, de mindenképpen győzni szeretnénk” – nyilatkozta Szűcs Róbert.

A sérültek listája itt ráadásul még nem is ért véget. Geiger Norbert az egyik edzőmeccsen sérült meg, az első meccsen jó eséllyel még nem tudja vállalni a játékot, de Komáromi András és Koncz Adrián játékára sem számíthat a tréner.

Ugyanakkor a fiatalok jó játékkal rukkoltak elő az edzőmeccsek során és lelkesedésük is pluszt jelenthet a Rákosmente ellen. Viszont egy nagyadag higgadtságra is szükség lesz, hogy sikerrel abszolválják a kék-sárgák az NB III Közép csoportjának első fordulóját.

„Benne van, hogy hullámzó lesz a teljesítmény, úgy gondolom eltelik majd 4-5-6 meccs mire felvesszük a ritmust. Erőnlétbe sem vagyunk még teljesen ott, ahol kellene, kevés volt ez a néhány hét felkészülés. Igaz sok gyakorló játékot csináltunk, próbáltuk egybegyúrni a társaságot, de nem tudjuk, hogy ez a meccsen hogyan fog kinézni, ez szombaton derül majd ki. Néhány hét múlva viszont biztosan összeállunk és jól fog kinézni a dolog, de most egy teljesen új csapatot kellett felépíteni és még nagyon a munka elején vagyunk” – zárta gondolatait Szűcs mester.

A Hódmezővásárhelyi FC – Rákosmente KSK mérkőzés 2018. augusztus 4-én, szombaton 17 órakor kezdődik Makón, a városi sportcentrumban.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top