Nemzetközi utánpótlás torna a városi stadionban

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. március 29.
 
 
Nemzetközi utánpótlás torna a városi stadionban

Március 31-én és április 1-én a városi stadionban rendezik meg az I. Hód Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát.

Több száz fiatal rúghatja a hétvégén a bőrt a vásárhelyi városi stadionban az I. Hód Kupán, amelyen nem csak az országos számos pontjáról érkeznek fiatal focisták, hanem a határokon túlról, Romániából és Szerbiából is jelentkeztek egyesületek.

Horváth Zoltán, a klub elnöke elmondta, hogy az egyesület már régóta szeretett volna hagyományteremtő jelleggel egy nívósabb nemzetközi utánpótlás tornát indítani, amelynek végre eljött az ideje. A szervezésben az egyesületet az ilyen téren komolyabb tapasztalattal rendelkező M-M Sport Kft. is segítette. A közös munka eredményeként pedig március 31-én, szombaton és április 1-én, vasárnap, 6 korosztályban feszülhetnek egymásnak a csapatok.

A tornán az U9-esek lesznek a legfiatalabbak és egészen az U14-es korcsoportig zajlanak a küzdelmek. A Hódmezővásárhelyi FC minden korcsoportban indít csapatot.

„Ennek a tornának az egyik legfontosabb célja, hogy a saját utánpótlásunkat minél magasabb szintén és minél komolyabb ellenfelekkel szemben tudjuk versenyeztetni. Nagy öröm számunkra, hogy nem csak Magyarországról érkeznek csapatok, hanem Belgrádtól Aradig lesznek egyesületek, de a fővárosból, Békéscsabáról, Szegedről, Törökszentmiklósról és számos magyar településről jelentkeztek klubok. Bízom benne, hogy egy olyan rendezvénynek adhatunk otthont, ahol jól fogják érezni magukat a csapatok és jövőre akár sokkal több csapat részvételével, akár egy kettőnél több napos, a korosztályok tekintetében is bővített tornát tudunk rendezni” – fogalmazott Horváth Zoltán.

Az előrejelzések szerint szombaton számíthatunk csapadékra a térségben, a szervezők ezért rendezvénysátorral is készülnek az érkező fiatalok és a kísérők számára.

A fesztiváli hangulat március 31-én, szombaton 8:45-kor rajtolhat. A rendezvény hivatalos megnyitója a tervek szerint délután 2 órakor lesz a centerpályán, majd a mérkőzések vasárnap is folytatódnak, reggel 8 órától. Az eredményhirdetések vasárnap délután esedékesek.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top